Nu este prima dată când folosesc în sala de clasă o axă a numerelor atât de mare! Am folosit-o cu succes și la generația trecută. Reveneam frecvent la ea când efectuam calcule, când vorbeam despre vecini etc. La generația trecută am folosit una descărcată de pe Internet, dar de data aceasta mi-am făcut propriul material cu axa numerelor naturale 0-100.
Am realizat-o Canva și am ales să diferențiez numerele pare de cele impare. Am folosit roșu și violet pentru a nu face copiii confuzie cu zecile și unitățile. Eu o voi pune în fața clasei, deasupra tablei, pe măsură ce parcurgem numerele în concentrul 0-100.
O voi folosi în paralel cu o săgeată, pe care o veți putea descărca tot de la finalul articolului, care indică dacă numărăm crescător sau descrescător. Copiilor le-a plăcut tareee mult anul trecut și se jucau adesea în pauze sau până să încep orele. Un copil punea săgeata, altul număra. Pentru numărat, se foloseau de o mânuță.
În paralel, pentru că suntem clasa I, voi folosi și planșele cu numerele 0-100. Eu cred că cele două materiale se pot folosi în paralel, ca metode complementare.
Dacă ai clasa pregătitoare, poți folosi axa doar până la 31 sau poți folosi planșele create de mine.