Cum să faci un tort pentru elevii tăi

Later edit: În acest articol găsiți modelul de tort pentru clasa albinuțelor, clasa buburuzelor, clasa inimioarelor, clasa iepurașilor, clasa furnicuțelor, cercetașilor/exploratorilor, elefănțeilor, fluturașilor, pinguinilor. Materialele se descarcă de la finalul articolului.

M-am tot gândit cum să celebrez finalul clasei pregătitoare cu albinuțele mele și am tot căutat idei pe Pinterest. Am creat, în cele din urmă, un tort cu albinuțe, pe care îl poți pregăti și tu, cu resurse minime. Găsești în acest articol toate informațiile despre cum să faci un tort pentru elevii tăi.

Am văzut pe Pinterest modele de torturi din hârtie, cu felii de tort tip cutie, în care poți pune diferite obiecte. M-a încântat ideea și m-am apucat de treabă. Am creat un șablon, l-am testat, iar când am fost sigură că totul e cum trebuie, am început să realizez tortul.

Etape de lucru

Eu am folosit carton A4 de culoare galbenă. Pentru bază, am imprimat o cutie per pagină. Pentru partea superioară am imprimat două. Am testat înainte. Apoi am decupat (pe dunga neagră), am pliat (pe linia punctată) și am lipit. Nu e nimic complicat, te asigur.

Am avut nevoie de 12 felii pentru un nivel, așa că pentru bază eu am folosit 24. Tu, dacă ai puțini copii în clasă, poți face doar 12. Același lucru este valabil și pentru etaj.

Pe mijlocul fiecărui nivel am pus o bucățică de bandă dublu adezivă. Nu foarte multă. Mi-am dorit să fie stabile feliile, dar și să poată fi luate ușor de către copii. La mijlocul fiecărui nivel eu am pus o panglică aurie cumpărată din Jumbo. La final, am decupat un ornament cu clasa albinuțelor, pe care l-am prins cu două paie. Tu îl poți prinde și cu două bețe de frigărui, dar eu nu am mai găsit nici măcar unul prin casă.

Suportul meu este un carton decupat dintr-o planșă mai mare, pe care l-am pictat cu acrilic. Sigur găsești un capac mai mare de la o cutie de pantofi prin casă. Doar ești învățătoare, nu?

Eu am pus în fiecare cutie: un balon, două bomboane și un sticker cu albinuță. Tu poți pune ce dorești: un răvaș, titlul unei cărți de citit în vacanță, un mesaj personalizat.

Dacă realizezi și tu tortul, te rog să-mi trimiți fotografii pe Facebook sau pe Instagram.

Descarcă materiale despre cum să faci un tort pentru elevii tăi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *