Planșe alfabet cu litere de tipar

Am văzut varianta aceasta de planșe cu litere la colegele din SUA pe care le urmăresc în online. Mi-a plăcut tare mult, așa că am realizat aceste planșe alfabet cu litere de tipar care pot fi folosite și în școlile noastre.

Sunt în contrast cam cu tot ce găsești la noi. De regulă, planșele sunt pline de culoare, cu multe imagini și eventual și niște borduri cu tematica clasei. Acestea sunt simple, am folosit imaginile alb-negru și am preferat doar niște pasteluri pentru bordură. Ele pot fi și imprimate pe jumătate (sau chiar un sfert) de pagină și lipite în caiete.

Am fost atentă și la imaginile folosite. Am ales obiecte, animale care sunt cunoscute de copii și am preferat cuvintele compuse din două-trei silabe, cu sunete ușor de distins. Nu mi-a reușit în totalitate, dar am ținut mult la acest lucru la prima parte a alfabetului, plecând de la premisa că, în timp, copiii vor putea distinge sunetele din orice cuvânt. Sunt lucrate pe platforma Canva.com.

În document, literele nu sunt în ordinea alfabetică, ci în ordinea în care se studiază la clasa pregătitoare/clasa I. Știu că și aici sunt mai multe variante, dar eu am ales una dintre ele, încercând să nu pun două planșe de aceeași culoare una după alta.

Am în plan să realizez planșe asemănătoare și pentru grupurile de litere, dar momentan nu am reușit. Iar dacă nu știi ce reprezintă imaginea de la litera Q, ei bine, este un bol cu semințe de quinoa.

Descarcă planșe alfabet cu litere de tipar de aici:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *