Puzzle cu om de zăpadă

Anul trecut, am realizat acest puzzle pentru elevii mei de clasa a IV-a. L-am folosit la o oră de matematică. Am scris pe spate calcule cu numere până la un milion, iar copiii au trebuit să le rezolve și să aranjeze rezultatele în ordine cronologică. Ne-am complicat mult, dar vouă vă prezint o variantă simplă a acestui puzzle cu om de zăpadă.

Materialul acesta este gândit pentru elevi mai mici sau chiar preșcolari. Practic, este un puzzle care se printează, se imprimă, se decupează și se oferă copiilor. După ce este „construit”, acesta se poate și colora.

Am ales două versiuni, din 3 și din șase piese. Paginile sunt dublate pentru că eu vă recomand să printați 2 pagini per foaie. Mi se pare dimensiunea perfectă. La final, am lăsat și o imagine simplă, în cazul în care doriți să alegeți voi numărul pieselor de puzzle sau pur și simplu doar doriți să folosiți imaginea pentru desen/pictură/modelaj etc.

Ca majoritatea materialelor mele, și acesta este realizat în Canva. Mai găsiți la mine pe blog o colecție de 50 de idei de activități cu oameni de zăpadă.

Descarcă puzzle cu om de zăpadă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *