50 de idei de activități cu oameni de zăpadă

Pe 18 ianuarie se sărbătorește Ziua Internațională a Omului de Zăpadă. Cu această ocazie, am adunat 50 de idei de activități cu oameni de zăpadă. Practic, m-am uitat la activitățile propuse de alți creatori de conținut din online și am creat o bibliotecă. 

Majoritatea activităților sunt din seria crafts, multe dintre ele pleacă de la materiale care trebuie printate. Toate se descarcă gratuit, cu excepția celor de pe Twinkl, pe care am ales să le adaug în listă pentru că știu că sunt multe cadre didactice care mă urmăresc și care au abonament pe acest site. Am încercat să le grupez cât de cât pe categorii, astfel încât să fie ușor de urmărit.

Pentru fiecare model, veți găsi link-ul de unde puteți descărca materialul. 

1. Construiește un om de zăpadă

Prima categorie este una de crafts, în care vă propun mai multe variante pentru a construi un om de zăpadă. Dintre acestea una singură nu are șablon (varianta 4), pentru a le realiza pe celelalte veți avea nevoie de imprimantă.

Materialele și instrucțiunile necesare le găsiți aici: Varianta 1, Varianta 2, Varianta 3, Varianta 4, Varianta 5, Varianta 6.

oameni de zăpadă rolls

Varianta 7 și varianta 8 se pot realiza pe cartoanele de la rolele de hârtie sau șervețele.

oameni de zăpadă conuri

Varianta 9 este un un om de zăpadă dansator, iar varianta 10 și varianta 11 sunt sub formă de con.

2. Semne de carte

Am găsit două variante de semne de carte care mi-au plăcut. Prima mi s-a părut jucăușă, pentru că se atașează de o pagină, iar a doua mi s-a părut potrivită pentru copii pentru că-și pot nota numele pe el.

semne de carte cu oameni de zapada

3. Coroane

Pentru jocurile de rol, puteți folosi aceste variante de coroane. Unele sunt mai potrivite în sezonul Crăciunului, dar celelalte pot fi folosite pe tot parcursul iernii.

coroane oameni de zapada

Materialele și instrucțiunile necesare le găsiți aici:

4. Decorațiuni pentru ușă

Pe krokotak, am găsit și două decorațiuni pentru ușă. Prima necesită destul de mult timp pentru a fi realizată, iar a doua este în varianta clasică.

5. Globuri cu oameni de zăpadă

Ideile de globuri pot fi făcute destul de ușor, fără a necesita o imprimantă. Aveți nevoie de doar de acuarele și câteva obiecte care se găsesc și prin casă. Vă voi lăsa totuși câte un link de unde m-am inspirat.

globuri oameni de zapada

6. Ghirlande

Pentru decorarea unei săli de clase sau chiar a casei, am găsit mai multe idei de ghirlande. Unele dintre ele sunt pe orizontală, iar altele pe verticală.

Varianta 1 se poate descărca de aici, varianta 2 de aici, varianta 3 de aici, varianta 4 de aici, iar varianta 5 de aici.

ghirlandă oameni de zăpadă

7. Decorațiuni spirală

Tot un soi de ghirlande, dar sub formă de spirală, sunt acești oameni de zăpadă foarte ușor de realizat. Varianta 1 este de pe Twinkl, iar varianta 2 de pe Krokotak.

8.Jocuri și jucării

Categoria aceasta este, probabil preferata mea, chiar dacă are doar trei activități. Avem o păpușă, un schior și doi oameni de zăpadă care se joacă cu un bulgăre.

jocuri cu oameni de zăpadă

Materialele și instrucțiunile necesare le găsiți aici:

9. Felicitări

Cele trei idei de felicitări sunt foarte diferite. Varianta 1 se colorează, se decupează și se completează cu mesajul dorit. Varianta 2 este un model de felicitare cu ciocolată, iar varianta 3 presupune crearea unui om de zăpadă, în funcție de preferințele fiecăruia.

felicitări cu oameni de zăpadă

10. Gustare pentru film

Dacă urmează să urmăriți un film, puteți servi pop-cornul în această formă. Șablonul îl găsiți aici.

om de zăpadă pop-corn

11. Corpuri geometrice

Cei de la Twinkl au o colecție de oameni de zăpadă sub formă de corpuri geometrice. Materialul este în limba engleză, dar poate fi descărcat cu orice abonament la ei.

oameni de zăpadă corpuri geometrice

12. Plic

Dacă aveți de trimis scrisori sau invitați în timpul iernii, puteți să decorați plicul sub forma unui om de zăpadă. Ideea este preluată de aici.

plic om de zăpadă

13. Suport lumânare

Pe Krokotak, am găsit acest suport de lumânare, foarte ușor de realizat. Poate fi un cadou potrivit făcut chiar de mâinile unui copil.

suport lumânare om de zăpadă

14. Mască pentru fotografii

Pentru fotografii hazlii, puteți crea o „mască” de felul acesta. Aveți nevoie doar de farfurii de hârtie, lipici și puțină hârtie colorată.

mască om de zăpadă

15. Puzzle

Puzzle-ul de mai jos este disponibil în două variante ca nivel de dificultate și poate fi utilizat și cu operații matematice.

16. Om de zăpadă croșetat

Ema la școală ne propune un om de zăpadă croșetat. Găsiți mai multe informații despre cum l-a realizat aici.

om de zăpadă croșetat
Sursă foto: Ema la școală

17. Creează un filmuleț

O altă idee interesantă a fost cea văzută la Consuela Colțan, care a creat, folosind aplicația sketch.metademolab.com, a creat un om de zăpadă animat.

Descarcă 50 de idei de activități cu oameni de zăpadă

Dacă preferi să ai toate link-urile din acest articol la un loc, am realizat și acest document în Excel, unde se află pe categorii, în ordinea din acest articol.

Tu ce idei mai adăuga în lista celor 50 de activități cu oameni de zăpadă?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *