Cartonașe pentru rutina ieșirii din clasă

Sigur ați avut și voi zile în care în sala de clasă rămânea haos după plecarea copiilor. Sau aveți elevi care se așază la rând încă de dinainte să încheiați activitatea. Ei bine, la mine astfel de lucruri se întâmplau zilnic și am început să mă gândesc cum pot rezolva problema aceasta. Astfel, am creat aceste cartonașe pentru rutina ieșirii din clasă.

Când am început să caut idei, am avut în minte un lucru clar. Elevii mei sunt clasa pregătitoare și e nevoie de ceva vizual. Iar de la acest lucru nu m-am abătut. Apoi m-am pus în locul copiilor și m-am gândit la tot ceea ce fac ei de când am finalizat activitatea și până eu îi salut și le spun că e momentul să iasă pe ușă.

Mi-au ieșit șase lucruri de făcut, pentru care am încercat să găsesc imagini reprezentative. Ba chiar pe unele le-am creat eu (de exemplu, coșul cu penare). Materialul l-am lucrat, ca mai toate materialele de pe doamna.org, în Canva. La finalul articolului, găsiți formatul pdf și formatul editabil, ambele disponibile în mod gratuit.

Am lipit planșele lângă ușă, de sus în jos, iar primele zile, înainte să-i anunț pe elevi că s-a încheiat activitatea, recapitulam ce au de făcut. Apoi, dacă observam copii care au sărit o etapă, le verificam pe toate din nou și îi lăsăm să-și dea singuri seama unde greșesc.

Noi implementăm deja această rutină de câteva săptămâni bune, iar ordinea s-a îmbunătățit considerabil. Prin urmare, plănuiesc să implementez o rutină asemănătoare și pentru fiecare oră în parte. Vreau să nu mai fiu nevoită să ascut culori în ore, să împart creioane sau să scotocesc după alte materiale care le lipsesc copiilor.

Descarcă cartonașe pentru rutina ieșirii din clasă

Link editabil – Cartonașe pentru rutina ieșirii din sala de clasă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *