Materiale gratuite pentru profesorii de gimnaziu – Platforma Digitaliada

Știți deja cât de mult îmi plac materialele online care sunt gratuite, la fel cum găsiți și pe doamna.org. Așa că vreau să vă vorbesc despre platformadigitaliada.ro, o platformă online pe care puteți găsi diferite materiale gratuite pentru profesorii de gimnaziu (în special), dar vă puteți crea și propriile materiale sau chiar teste. 

Probabil că despre Digitaliada ați auzit deja. Este un program al Fundației Orange, desfășurat cu acordul Ministerului Educației. Eu știu de ei de prin perioada pandemiei, când au contribuit la dotarea mai multor școli cu echipamente digitale. Din 2016 și până în prezent, Digitaliada a ajuns la 101 școli înscrise în program, oferind resurse și pregătire atât cadrelor didactice, cât și elevilor. 

O platformă online

Iar cum un proiect devine tot mai mare pe măsură ce și comunitate din jurul său se mărește, Digitaliada a ajuns să dezvolte o întreagă platformă online cu materiale gratuite pentru profesorii de gimnaziu (mai ales), unde cadrele didactice își pot face o clasă, pot ține lecții, pot da teste elevilor sau teme și chiar pot folosi resursele disponibile în mod gratuit pe platformă. Tot aici pot fi găsite materiale despre educația socio-emoțională, precum lecții video și broșuri ale proiectului Conectat cu tine. Conectat cu lumea, realizat în parteneriat cu Mind Education.

Accesul pe https://www.platformadigitaliada.ro/ se face pe baza unui cont făcut cu adresa de e-mail. Platforma este una foarte interactivă, având meniuri în partea stângă a paginii (de exemplu „Părinți”, „Elevi”, „Teste”, „Lecții video” etc). Elevii vor fi invitați de către un profesor, folosind o adresă de e-mail deja existentă sau tastând numeelev@contdigitaliada.ro. După ce toată lumea este pe platformă, se pot organiza conferințe video, teste, se pot da teme și cam tot ce se mai poate face într-o oră online. Cu alte cuvinte, profesorii, părinții și elevii se pot bucura de o platformă cu materiale diverse, interactive și foarte simplu de accesat.

În plus, elevii care se pregătesc pentru Evaluarea Națională găsesc aici diferite lecții video, unde le sunt explicate concepte și le sunt prezentate demonstrații. Apoi, își pot testa cunoștințele pentru a vedea dacă mai au nevoie de antrenament sau pot trece la următoarea lecție. 

Câștigă echipamente IT

Dacă alegeți să creați materiale pentru platformă, puteți participa la Concursul anual de materiale digitale. Câștigătorii edițiilor trecute au primit echipamente electronice și IT. 

Iar dacă nu știi de unde să începi, te poți înscrie în programul Digitaliada. Prin intermediul acestuia, școlile primesc sprijin pentru a adopta metode digitale în predarea la clasă. 

Materialul este realizat cu sprijinul Fundației Orange.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *