Fișă de reflecție pentru elevi

După fiecare vacanță, elevii au nevoie de echilibrare în ceea ce privește managementul clasei. E un proces firesc ca după o perioadă în care nu ai făcut un lucru, să ai nevoie de reacomodare. De obicei, eu organizez activități în care le reamintesc elevilor regulile clasei, valorile noastre, rutinele. Anul acesta am conceput o fișă de reflecție pentru elevi, pe care aceștia au completat-o singuri.

Înainte de această fișă, am propus elevilor multe alte activități de oglindire a propriilor comportamente. La început ne așezam în cerc și discutam despre activități, apoi i-am împărțit în grupuri mai mici și i-am rugat să-și împărtășească reciproc cum s-au simțit. De-a lungul timpului, am avut atât întrebări despre conținuturi, cât și despre cum s-au simțit ei.

Fișa aceasta de reflecție am numit-o „Știu la ce sunt bun și ce trebuie să îmbunătățesc!” și cuprinde 7 afirmații. Dacă unui copil i se potrivește o afirmație, colorează chenarul din dreptul ei. Pentru motivație, eu am folosit și „jumătatea de chenar”, acolo unde au fost abateri mici. Veți observa că atât în format pdf, cât și pe link-ul șablonului Canva, sunt două pagini identifice, asta pentru că eu am printat 2 pagini/per foaie. În prima săptămână, nu am avut rubrica cu „Săptămâna aceasta vreau să…”; am introdus-o abia din a doua săptămână.

Se poate descărca de aici:

Link CANVA – varianta editabilă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *