Monstrulețul mâncăcios – joc pentru toate disciplinele

Ideea acestui monstruleț mâncăcios nu este a mea. Am preluat-o din ghidul cu resurse pe literație a celor de la Fundația Noi Orizonturi, Școli cu sclipici. În activitatea propusă de ei, acest monstruleț mănâncă rime din povestea/poezia ascultată. Eu am adaptat ideea, iar de la finalul articolului puteți descărca monstrulețul mâncăcios – joc pentru toate disciplinele. 

Inițial, am avut o omidă mâncăcioasă (inspirată din povestea cu același nume, pe care am lucrat la începutul anului școlar). Copiii trebuiau să o hrănească cu alimentele din carte, respectând ordinea. A fost activitatea lor preferată câteva săptămâni la rând, chiar și în pauze. 

Ulterior, omida a devenit monstruleț și a mâncat tot ce am avut nevoie: cuvinte din una sau mai multe silabe, cuvinte care conțin un anumit sunet, numere mai mici decât 20, figuri geometrice etc. 

Cel mai mult îmi place la acest material faptul că l-am putut utiliza în multe contexte. L-am folosit la mai multe discipline, la lecții de predare, consolidare etc. De asemenea, am putut refolosi jetoanele. Uneori mi se întâmplă să creez un material, să-l folosesc câteva zile, iar apoi să-l depozitez și să uit de el. Nu este cazul și aici; monstrulețul nostru a stat pe masa cu resurse și am tot revenit la el. 

Imaginea este de pe Canva, deci, nu îmi aparține, dar voi puteți să vă creați propriul monstruleț: luați o cutie și, împreună cu elevii, decorați-o. Eu vă las în fișierul de la final și o parte din jetoanele folosite de mine, în cazul în care vă sunt de folos. 

Descarcă monstrulețul mâncăcios – joc pentru toate disciplinele

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *